2015.09.22. A Quaestor felszámolója nem kivételez

Budapest, 2015. szeptember 22. — A Quaestor felszámolója minden esetben betartja a jogszabályi előírásokat, nem kivételez, és a rendelkezésére álló eszközrendszerrel maximálisan a károsultak érdekeinek figyelembe vételével jár el.
A mai Magyar Nemzetben olyan sajtóhír jelent meg, mely szerint a Quaestor Értékpapír Zrt. „f.a.” felszámolója kivételez, ez azonban nem felel meg a valóságnak. A felszámoló minden esetben a jogszabályok szerint jár el. A csődeljárásról és a felszámolási eljárásról szóló 1991. évi XLIX. törvény a felszámoló kötelezettségévé teszi, hogy vizsgálja a felszámolást közvetlenül megelőző időszakot. A felszámoló e jogszabályi kötelezettségének eleget téve indított pereket. Az igényérvényesítésekkel párhuzamosan még zajlik egy vizsgálat, amely a felszámolást megelőző időszak kifizetéseire fókuszál. Figyelemmel arra, hogy a vizsgálat még folyamatban van, a felszámoló a törvényi határidőre tekintettel megindított perek szüneteltetését kezdeményezte.
A Quaestor felszámolója a jogszabályi keretek között eddig is mindent megtett, és továbbra is mindent megtesz a több tízezer ügyfél érdekeinek védelmében. A felszámoló a jövőben is folyamatosan tájékoztatást ad a felszámolás állásáról.

Közlemény letöltése

QUAESTOR Értékpapír és Befektetési Zrt. "f.a."
Webdesig: ItJump Kft.