2016.04.28. Pénzt próbálnak kicsalni Quaestor károsultaktól – a PSFN feljelentést tett

A Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN), mint a QUAESTOR Értékpapír Zrt. „f.a.” felszámolója ezúton tájékoztatja az érintetteket, hogy az elmúlt napokban jogosulatlanul fellépo magánszemély az egyes ügyfelek részére hamis fizetési felszólításokat küldött ki, és különféle jogcímeken a tartozások azonnali átutalására szólította fel a gyanútlan embereket. A PSFN az ügyfélbejelentések alapján büntető feljelentést tett a nyomozó hatóságnál.
A felszámoló felhívja az érintettek figyelmét, hogy visszaélve a szervezet nevével magánszemély tartozás címén pénzt próbál kicsalni QUAESTOR Értékpapír Zrt. „f.a.” ügyfeleitől.
A QUAESTOR Értékpapír Zrt. „f.a.” a transzfermegbízások és tartozásra vonatkozó felszólítások, valamint vagyonkiadások teljesítéséhez szükséges transzferdíjak, továbbá az utalási költségek összegéről kizárólag hivatalos e-mail címről (transzfer@qepfa.hu) vagy tértivevényes levél útján értesíti az érintetteket. A felszámoló semmilyen esetben nem használ ingyenesen létrehozható e-mail szolgáltatónál létrehozott (pl. gmail, yahoo, freemail stb.) levelezési címeket. Az ügyfelek számára kiküldött levelek minden esetben tartalmazzák a megfizetendő összegről szóló előzetes költségkalkulációt, illetve más esetekben az elmaradt korábbi tartozás vagy transzferálási és utalási költség pontos levezetését is.
A PSFN kéri, hogy amennyiben Quaestor Értékpapír Zrt. „fa.” ügyfelei hasonló felszólítást kaptak, haladéktalanul forduljanak a felszámolóhoz (quaestor@psfn.hu, info@psfn.hu), hogy a szükséges jogi lépéseket megtehesse.

Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft.

Közlemény letöltése

QUAESTOR Értékpapír és Befektetési Zrt. "f.a."
Webdesig: ItJump Kft.