Quaestor ügyfelek: ismételten fontos határidőre hívja fel a figyelmet a felszámoló

2018. 09. 12.

Budapest, 2018. szeptember 12. – A felszámoló tisztelettel felhívja azon QUAESTOR ügyfelek figyelmét, akik befektetési jegyekkel rendelkeznek és a vagyonkiadás kapcsán még nem, vagy csak részben rendelkeztek eszközeikről, hogy az ügyfélvagyon kiadással összefüggő ügyintézési lehetőség 2018. december 31. napjáig biztosított az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt. fiókjaiban. Ezt követően az ügyfélvagyon kiadására személyesen már csak a QUAESTOR budapesti kiadási irodáján lesz lehetőség.

A QUAESTOR Értékpapír Zrt. „f.a.” (QUAESTOR) azon ügyfelei, akik befektetési jegyekkel rendelkeznek és még nem, vagy csak részben rendelkeztek a vagyonkiadással összefüggésben kiadható pénzeszközeik átutalásáról, illetőleg pénzügyi eszközeik transzferálásáról, már csak 2018. december 31. napjáig járhatnak el az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt. fiókjaiban, tekintettel arra, hogy a kiadási tevékenységet elősegítő szerződés ez év végével lejár.

A felszámoló felidézi az alábbi közleményét, amellyel kapcsolatban az ügyfelek figyelmét és együttműködését kéri: - a 2017. július 10-i közleményben a felszámoló arról értesítette a QUAESTOR ügyfeleket, hogy a befektetési jegyekkel rendelkező ügyfelek hatékonyabb vagyonkiadása érdekében a QUAESTOR felszámolója és az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt. között együttműködési megállapodás jött létre. A fenti közleményeket követően az ügyfelek személyes tájékoztató levelet kaptak a részükre kijelölt fiókról, valamint a kiadás részleteiről és a szükséges tudnivalókról.

A felszámoló a közelgő határidőre tekintettel megismétli a személyes tájékoztató levelek kiküldését, amellyel összefüggésben kéri, hogy az érintettek felmerülő kérdés esetén az ügyfélszámlák rendezése érdekében vegyék fel a kapcsolatot a QUAESTOR munkatársaival a 06/1/299-9975 telefonszámon, vagy keressék fel a fentiekben említett tájékoztató levélben kijelölt fiókok valamelyikét.

Azon ügyfelek, akik befektetési jegyekkel rendelkeznek és esetlegesen még nem kaptak személyre szóló tájékoztató levelet, szíveskedjenek ezt a fenti telefonszámon jelezni, vagy amennyiben ez könnyebbséget jelent, ezen ok megjelölésével küldjék meg lakóhelyüket/értesítési címüket/telefonszámukat a QUAESTOR@PSFN.HU e-mail címre, vagy postai úton a QUAESTOR Értékpapír Zrt. „f.a.” 1550 Budapest, Pf.:194. címre. Írásbeli megkereséseiken legyenek szívesek feltüntetni a következő mondatot: „Személyre szóló vagyonkiadási tájékoztató levél iránti igény”.

2018. december 31. napját követően személyes ügyintézésre kizárólag a QUAESTOR budapesti kiadási irodáján lesz lehetőség, előre egyeztetett időpontban.

A felszámoló egyúttal tájékoztatja az ügyfeleket, hogy a közjegyzői megbízásokat a jövőben is elfogadja.

Amennyiben a tisztelt ügyfél a QUAESTOR kiadási irodáján személyesen kíván eljárni, az erre vonatkozó igényét az IDOPONT@QEPFA.HU email címre küldheti meg a kiadással érintett pénzeszközök és pénzügyi eszközök tulajdonosa nevének és telefonos elérhetőségének megadásával. A megküldést követően a felszámoló munkatársai felveszik a kapcsolatot az időpont egyeztetése érdekében.

A felszámoló emlékeztet, hogy az ún. Quaestor kötvénnyel is rendelkező ügyfelek nyilvántartásba vett igényeinek kielégítésére a felszámolási eljárás szabályai vonatkoznak, így jelen vagyonkiadási eljárásban ezek kifizetésére nincs lehetőség.



Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft.

QUAESTOR Értékpapír és Befektetési Zrt. "f.a."
Webdesig: ItJump Kft.