Nyilvános pályázati felhívás

2019. 04. 25.

A Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (Cg.: [01 09 920128]; székhely: 1055 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78.; levelezési cím: 1055 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78.) mint a QUAESTOR Értékpapírkereskedelmi és Befektetési Zártkörűen Működő Részvénytársaság „f. a.” (Cg.: [01 10 043211]; székhely: 1138 Budapest, Váci út 184.) felszámolást elrendelő Fővárosi Törvényszék 38. Fpk. 01-15-001602/6. számú végzése által kijelölt felszámolója,

 

nyilvános pályázati felhívás

 

útján, az alábbi feltételekkel értékesíti az adós ingóságait.

A pályázat adatai:

A pályázatok kizárólag az Elektronikus Értékesítési Rendszeren (EÉR) keresztül nyújthatók be:

https://eer.gov.hu/palyazat/P1644312 https://eer.gov.hu/palyazat/P1644313

A pályázatok benyújtásának kezdő időpontja: a Cégközlönyben való megjelenést követő 16. naptól. A pályázatok benyújtásának határideje: a Cégközlönyben való megjelenést követő 35. napig.

A pályázatban szereplő vagyontárgy(ak):

I.    Személygépjármű:

Fontosabb adatai:

Típusa: Renault Megáne II. Limousene Dies 2006–2010. Kategória: személygépjármű.

Forgalmi rendszám: LCT–459.

Gyártási év: 2007.

Alvázszám: VF1LMSEC638967779.

Motorszám: K9KP732D426907. Motortípus: dízel.

Váltó: hatfokozatú manuális.

Katalizátor: Euro 4.

Hengerűrtartalom: 1461 cm3.

Teljesítmény: 78 kW.

Üzembe helyezés dátuma: 2008. március 12.

Kilométeróra-állás: 281 836 km.

Állapot: korának megfelelő, motor külső segítséggel indul (zárlatos akkumulátor). A gépjármű használaton kívüli. Felszereltsége (extra): metál fényezés.

Törzskönyv, forgalmi engedély, két darab kulcs és két darab mágneskártya rendelkezésre áll. Az autó forgalmi engedélyének műszaki érvényessége: 2018. június 6-án lejárt.

2019. március 26-ától fél évre a gépjármű második alkalommal került a forgalomból ideiglenesen kivonásra.

A felszámoló a 237/2009. (X. 20.) Korm. rendelet 2. § (4a) bekezdés a) pontjában foglaltaknak megfelelően nyilatkozik, hogy  a vagyontárgy első alkalommal kerül közzétételre.

A 237/2009. (X. 20.) Korm. rendelet 2. § (2) bekezdése szerinti értesítési kötelezettség nem áll fenn. A pályázatban szereplő gépjármű becsértéke: 464 000 Ft.

A pályázatban szereplő gépjármű minimálára: 464 000 Ft, ami a becsérték 100%-a. Ajánlati biztosíték: 23 200 Ft.

A személygépjármű értékesítése az áfa-tv. 87. § c) pontja értelmében menetes az adó alól.

Az Elektronikus Értékesítési Rendszeren (EÉR) által biztosított ONLINE felületen elérhető: https://eer.gov.hu/palyazat/P1644312

II.    Tárgyi eszközök:

A pályázatban szereplő vagyontárgy(ak):

        Számítógépek: HP Compaq, Intensa, Chieftec, Acer, NEC Powermate típusok. Tehermentes: igen.

Mennyisége: 19 db.

        Monitorok: Samsung, SynMaster, Acer, LG Flatron és BenQ típusok. Tehermentes: igen.

Mennyisége: 12 db.

        Nyomtatók: HP LJ1005, HP LJ1200 típusok. Tehermentes: igen.

Mennyisége: 3 db.

        Fénymásológépek: Canon IR2018i, Canon IR2270i, Canon IR2020i és KONICA MINOLTA típusok. Tehermentes: igen.

Mennyisége: 4 db.

        Dexion-salgo polcok: 198 cm × 100 cm × 40 cm (3 db 1 elemes), 198 cm × (100 cm + 100 cm) × 40 cm (1 db 2 elemes) mértékűek. Tehermentes: igen.

Mennyisége: 4 db.

        Irodai asztalok: közép egyenes 160 cm × 80 cm. Tehermentes: igen.

Mennyisége: 3 db.

A számítástechnikai eszközök elavult műszaki színvonalúak, többségük a 2000-es évek elején került beszerzésre, így az akkori időszak hardver elemeit tartalmazzák.

A fénymásoló gépek közül egy működésképtelen.

A felszámoló a 237/2009. (X. 20.) Korm. rendelet 2. § (4a) bekezdés a) pontjában foglaltaknak megfelelően nyilatkozik, hogy  a vagyontárgyak első alkalommal kerülnek közzétételre.

A 237/2009. (X. 20.) Korm. rendelet 2. § (2) bekezdése szerinti értesítési kötelezettség nem áll fenn.

A fenti tárgyi eszközöket a felszámoló kizárólag egyben értékesíti, azokra kizárólag egyben tehető vételi ajánlat. A pályázatban szereplő tárgyi eszközök becsértéke: 114 300 Ft.

A pályázatban szereplő tárgyi eszközök minimálára: 114 300 Ft, ami a becsérték 100%-a. Az ajánlati biztosíték: 5 715 Ft.

Az értékesítés az áfa-tv. 87. § a) pontja értelmében mentes az adó alól.

Az Elektronikus Értékesítési Rendszeren (EÉR) által biztosított online felületen elérhető: https://eer.gov.hu/palyazat/P1644313

Az ajánlati biztosíték formája, megfizetésének módja és határideje: az ajánlati biztosíték (bánatpénz) a 237/2009. (X. 20.) Korm. rendelet 2. § (5)–(6) bekezdései alapján került meghatározásra. Az ajánlattevőnek az ajánlat tárgyát képező vagyontárgyak vonatko- zásában ajánlati biztosítékot kell megfizetnie átutalással, az „ajánlati biztosíték” közleménnyel a QUAESTOR Értékpapír Zrt. „f. a.” MKB Bank Zrt.-nél vezetett 10300002-10148680-49020012 számú bankszámlájára.

Az ajánlatibiztosíték-fizetési kötelezettsége csak abban az esetben tekintendő teljesítettnek, ha a pályázat beadásakor feltöltésre kerülő befizetést igazoló dokumentum alapján az ajánlatkérő bankszámláján is hiánytalanul jóváírásra kerül a pályázat benyújtási határidejéig az ajánlati biztosíték teljes összege. Az átutalás költségei minden esetben az ajánlattevőt terhelik.

Az ajánlati biztosítékkal kapcsolatos egyéb közlemény: a pályázathoz mellékelni kell az ajánlati biztosíték befizetését igazoló bizonylat másolatát. Az ajánlati biztosíték befizetését a felszámoló a pályázatok benyújtására nyitva álló határidő lejártakor ellenőrzi. A szabálytalanul eljáró pályázót az eljárásból kizárja, az átutalt ajánlati biztosítékot visszautalja. Ha a pályázati eljárás eredmény- telen, az ajánlati biztosítékot a felszámoló nyolc munkanapon belül visszautalja. Ha a pályázati eljárás eredményes, a felszámoló az ajánlati biztosítékot a nyertes pályázónál a vételárba beszámítja, a többi pályázó részére pedig az ajánlati biztosíték az eredmény- hirdetés napjától – a Cstv. 49/A. § (4) bekezdés szerinti ártárgyalás esetén az ártárgyalás eredményhirdetése napjától – számított nyolc munkanapon belül kerül visszautalásra, a pályázó által megjelölt bankszámlára. Az ajánlati biztosítékot a pályázó abban     az esetben veszíti el, ha a szerződés a nyertes pályázó érdekkörében felmerült okból nem jön létre, vagy a nyertes pályázó a vételárat az előírt határidőben nem fizeti meg, vagy a Cstv. 49/A. § (4) bekezdés szerinti ajánlatot tevő pályázó az elrendelt elektronikus ártárgyaláson neki felróható okból nem vesz részt, vagy a már megtett ajánlatától visszalép.

A vételár megfizetésének módja, határideje: a pályázónak az ajánlat tárgyát képező vagyontárgy vonatkozásában a vételárat átuta- lással kell megfizetnie a szerződésben rögzítésre kerülő feltételeknek megfelelően a QUAESTOR Értékpapír Zrt. „f. a.” MKB Bank Zrt.-nél vezetett 10300002-10148680-49020012 számú bankszámlájára. A vételár megfizetésének módja banki átutalás, határideje az adásvételi szerződés megkötésétől számított 15 napon belül egy összegben. A tulajdonjogot szerző fél a nyilvános értékesítésen az eladóval szemben beszámítással az ajánlati biztosíték összegén túl nem élhet. A felszámoló a vételár teljes kiegyenlítéséig az érté- kesítendő vagyon vonatkozásában a tulajdonjogot korlátozás nélkül fenntartja.

Részletfizetési lehetőség: nincs.

A szerződéskötés határideje: a nyertes pályázóval szerződéskötésre a pályázat elbírálása után, a szerződéskötésre vonatkozó felhívást követő 30 napon belül kerül sor. A szerződéskötés feltétele az EÉR-t üzemeltetője számára a felszámoló által véglegesnek elfogadott vételár 1%-os jutalékfiizetési kötelezettség teljesítése, amely nem része a teljes vételárnak.

A vagyontárgy átvételének módja, határideje: a vagyontárgyakat a vevő a teljes vételár megfizetésétől számított 15 munkanapon belül, átadás-átvételi jegyzőkönyv aláírása után birtokba veheti. A vagyontárgyak elszállításáról a vevőnek kell gondoskodnia, mely költségek a vevőt terhelik.

A 17/2014. (II. 3.) Korm. rendelet 12. § (5) bekezdés szerinti részletes feltételek:

A felszámoló a pályázati ajánlatokat a felkínált vételárak nagysága szerinti sorrendbe állítja, figyelmen kívül hagyva az érvény- telen ajánlatokat. A kiíró a pályázat elbírálása során az érvényes pályázatok közül a legmagasabb vételárat tartalmazó ajánlatot részesíti előnyben.

A pályázatok bontására a pályázati határidő lejártát követő nyolc napon belül kerül sor.  Az értékelésről készült jegyzőkönyvet  a pályázat bontásától számított nyolc napon belül a felszámoló elkészíti és az eredményt az EÉR felületén közzéteszi.

A felszámoló több megfelelő, azonos értékű (vételár vonatkozásában legfeljebb 10%-kal eltérő pályázat esetén) nyilvános ártárgyalást tart. Az ártárgyalásról az EÉR igénybevételével, üzenet útján értesíti az online ártárgyalási fordulóról, annak kezdetéről és záró időpontjáról az érintetteket.


A jelen felhívás a felszámoló számára nem jelent értékesítési kötelezettséget, a felszámoló eredménytelennek nyilváníthatja       a pályázati eljárást, ha nem érkezik érvényes ajánlat.

A felszámoló fenntartja magának a jogot, hogy a pályázatot megfelelő ajánlat hiányában eredménytelennek nyilvánítsa és lezárja. Ezen a jogcímen sem a felszámolóval, sem az általa képviselt felszámolás alatt álló társasággal szemben semmilyen jogcímen igény nem érvényesíthető.

Az eladó a gépjárműre és a tárgyi eszközökre garanciát, szavatosságot nem vállal, felelősség nem terheli, vevő az értékesítést köve- tően az eladó felé semmilyen kárigényt nem támaszthat. A vevő ezen tények tudomásulvételével teszi meg pályázati ajánlatát.

A felszámoló hirdetménnyel kapcsolatos egyéb közleménye:

A benyújtott pályázatnak az alábbiakat kell tartalmaznia:

        a pályázó adatait:

a)        magánszemély pályázó esetén: név, születési név, anyja neve, lakcím, születési hely, idő, személyiigazolvány-szám, adóazonosító jel, személyi szám, elérhetőségeit és bankszámlaszámot (amelyre az ajánlati biztosíték visszautalását kéri), valamint az személyi okmányok másolatának csatolásával;

b)        gazdasági társaság, jogi személy pályázó esetén: cégnév, cégjegyzékszám, székhely, adószám, KSH-szám, bankszámlát vezető pénzintézet megnevezése, bankszámlaszám, képviselő neve, címe; egy hónapnál nem régebbi, hatályos, eredeti vagy közjegyző által hitelesített cégkivonatot, a képviseletre jogosult vezető tisztségviselő(k) aláírási címpéldányát, valamint meghatalmazott esetén meghatalmazást;

        a megvásárolni kívánt vagyontárgy megjelölését;

        az ajánlott nettó vételi ár egyértelmű megjelölését;

        az ajánlati biztosíték befizetésének igazolását;

        nyilatkozatot arra vonatkozóan, hogy a pályázó a személyes okmányok pályázattal kapcsolatos felhasználásához hozzájárul, egyúttal tudomásul veszi és elfogadja az eladó honlapján közzétett adatkezelési tájékoztatójában foglaltakat;

        nyilatkozatot arra vonatkozóan, hogy a pályázó a részletes pályázati kiírásban foglaltakat megismerte és elfogadta;

        az ajánlati biztosítékon felül fennmaradó vételár rendelkezésre állásáról nyilatkozatot a pályázó részéről;

        tudomásulvételi nyilatkozatot arra vonatkozóan, hogy amennyiben a 15 napos fizetési határidő eredménytelenül telik el, az eladó elállhat a szerződéstől;

        nyilatkozatot arról, hogy a pályázóval szemben nem állnak fenn a Cstv. 49. § (3) és (3b) bekezdésében meghatározott kizáró feltételek;

        kötelezettségvállaló nyilatkozatot, hogy a pályázó a vagyontárgyat a vételár kifizetésétől számított legkésőbb 15 napon belül a saját nevére íratja, és elszállítja, ellenkező esetben a tárolási költség a továbbiakban a vevőt terheli. A gépjárművet a vevő kizárólag az átírt forgalmi engedély bemutatását követően szállíthatja el.

A felszámoló felhívja az elővásárlási jogosultak figyelmét, hogy a Cstv. 49/C. § (3) bekezdése értelmében elővásárlási szándékot a nyilvános értékesítés során az értékesítési eljárás lezárulásáig lehet bejelenteni és az értékesítési eljárásban kialakult vételáron lehet gyakorolni. A végleges vételárról az elővásárlási szándékát bejelentő a felszámoló írásban tájékoztatja és ennek kézhezvételétől számított tíz napon belül kell a végleges elővásárlási nyilatkozatot, továbbá fedezetigazolást megküldeni. A bejelentés elmaradása esetén a felszámoló úgy tekinti, hogy a felszámoló által nem ismert elővásárlási jogosultak elővásárlási jogukkal élni nem kíván- nak, az ajánlatok közlését nem kérik. A felszámolónak elővásárlásra jogosultról nincs tudomása.

A vételár kifizetését követően, 15 napon belül vevő kötelezettsége a gépjárművet saját nevére átíratni. Az átíráshoz szükséges eredetiségvizsgálat költsége a vevőt terheli. Amennyiben az átírás akadályba ütközik, úgy ezen tényről vevő eladót írásban tájékoztatja.

Az ingóságok megtekinthetősége: a gépjármű és a tárgyi eszközök a megjelenés napjától előzetesen telefonon [06 (1) 299-9975] és/vagy a quaestor@psfn.hu e-mail-címen történő elérhetőségen időpont-egyezetést követően, a felszámoló megbízottjának a jelenlé- tében tekinthetők meg.


A pályázat Cégközlönyben megjelent példánya letölthető itt.

Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft.

QUAESTOR Értékpapír és Befektetési Zrt. "f.a."
Webdesig: ItJump Kft.