Nyilvános pályázati felhívás

2019. 10. 03.


Pályázati Hirdetmény

 

A Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (cégjegyzékszám: 01-09-920128, székhely: 1055 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78., levelezési cím: 1055 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78.) mint a QUAESTOR Értékpapírkereskedelmi és Befektetési Zártkörűen Működő Részvénytársaság „f.a.” (cégjegyzékszám: 01-10-043211, székhely: 1138 Budapest, Váci út 184.) felszámolást elrendelő Fővárosi Törvényszék 38.Fpk.01-15-001602/6. sz. végzése által kijelölt felszámolója

 

nyilvános pályázati felhívás

 

útján az alábbi feltételekkel értékesíti az adós ingóságát.

 

A pályázat adatai:

A pályázatok kizárólag az Elektronikus Értékesítési Rendszeren (EÉR) keresztül nyújthatók be:

https://eer.gov.hu/palyazat/P1776177

 

A pályázatok benyújtásának kezdő időpontja: Cégközlönyben való megjelenést követő 16. naptól.

A pályázatok benyújtásának határideje: Cégközlönyben való megjelenést követő 35. napig.

 

A pályázatban szereplő vagyontárgy(ak):

 

I.          Személygépjármű

 

Fontosabb adatai:

Típusa: Renault Megáne II. Limousine Dies 2006-2010

Kategória: személygépjármű

Forgalmi rendszám: LCT-459

Gyártási éve: 2007

Alvázszám: VF1LMSEC638967779

Motorszám: K9KP732D426907

Motortípus: diesel

Váltó: hatfokozatú manuális

Katalizátor: Euro 4

Hengerűrtartalom: 1461 cm3

Teljesítmény: 78 kW

Üzembe helyezés dátuma: 2008.03.12.

Kilométeróra állás: 281.836 km

Állapot: korának megfelelő, motor külső segítséggel indul (zárlatos akkumulátor). A gépjármű használaton kívüli.

Felszereltsége (extra): metál fényezés

Törzskönyv, forgalmi engedély, 2 db kulcs és 2 db mágneskártya rendelkezésre áll.

Az autó forgalmi engedélyének műszaki érvényessége: 2018.06.06-án lejárt.

2019.09.18. naptól fél évre a gépjármű harmadik alkalommal került a forgalomból ideiglenesen kivonásra.

 

A felszámoló a 237/2009. (X. 20.) Korm. rendelet 2. § (4a) bekezdés a) és b) pontjában foglaltaknak megfelelően nyilatkozik, hogy a vagyontárgy harmadik alkalommal kerül közzétételre, az előző hirdetményhez képest a minimálár további leszállítására nem került sor, így az továbbra is a becsérték 70%-ban került meghatározásra, melyhez a felszámoló a 4. § (2a) bekezdése szerint a vélelmezett hitelezői hozzájárulás feltételeit már a korábbi pályázati kiírás előtt teljesítette és a vélelmezett hitelezői hozzájárulás feltételei jelenleg is fennállnak.

 

 

A 237/2009 (X.20) Korm. rendelet 2. § (2) bekezdése szerinti értesítési kötelezettség nem áll fenn.

 

A pályázatban szereplő gépjármű becsértéke:  464.000,- Ft.

A pályázatban szereplő gépjármű minimálára:  324.800,- Ft., ami a becsérték 70 %-a.

Ajánlati biztosíték:  16.240,- Ft.

 

A személygépjármű értékesítése az Áfatv. 87.§ c.) pontja értelmében mentes az adó alól.

Az Elektronikus Értékesítési Rendszeren (EÉR) által biztosított online felületen elérhető: https://eer.gov.hu/palyazat/P1776177

 

Ajánlati biztosíték formája, megfizetésesének módja és határideje:

Az ajánlati biztosíték (bánatpénz) a 237/2009. (X.20.) Korm. rendelet 2. § (5) – (6) bekezdései alapján került meghatározásra. Az ajánlattevőnek az ajánlat tárgyát képező vagyontárgy vonatkozásában ajánlati biztosítékot kell megfizetnie átutalással, a <vagyontárgy megjelölése> - ajánlati biztosíték” közleménnyel a QUAESTOR Értékpapír Zrt. „f.a.”  MKB Bank Zrt.-nél vezetett 10300002-10148680-49020012 számú bankszámlájára.

Az ajánlati biztosíték fizetési kötelezettsége csak abban az esetben tekintendő teljesítettnek, ha a pályázat beadásakor feltöltésre kerülő befizetést igazoló dokumentum alapján az ajánlatkérő bankszámláján is hiánytalanul jóváírásra kerül a pályázat benyújtási határidejéig az ajánlati biztosíték teljes összege. Az átutalás költségei minden esetben az ajánlattevőt terhelik.

 

Ajánlati biztosítékkal kapcsolatos egyéb közlemény:

A pályázathoz mellékelni kell az ajánlati biztosíték befizetését igazoló bizonylat másolatát.

Az ajánlati biztosíték befizetését a felszámoló a pályázatok benyújtására nyitva álló határidő lejártakor ellenőrzi. A szabálytalanul eljáró pályázót az eljárásból kizárja, az átutalt ajánlati biztosítékot visszautalja. Ha a pályázati eljárás eredménytelen, az ajánlati biztosítékot a felszámoló 8 munkanapon belül visszautalja. Ha a pályázati eljárás eredményes, a felszámoló az ajánlati biztosítékot a nyertes pályázónál a vételárba beszámítja, a többi pályázó részére pedig az ajánlati biztosíték az eredményhirdetés napjától – a Cstv. 49/A.§.(4) bekezdés szerinti ártárgyalás esetén az ártárgyalás eredményhirdetése napjától – számított 8 munkanapon belül kerül visszautalásra, a pályázó által megjelölt bankszámlára. Az ajánlati biztosítékot a pályázó abban az esetben veszíti el, ha a szerződés a nyertes pályázó érdekkörében felmerült okból nem jön létre, vagy a nyertes pályázó a vételárat az előírt határidőben nem fizeti meg.

 

Vételár megfizetésének módja, határideje:

A pályázónak az ajánlat tárgyát képező vagyontárgy vonatkozásában a vételárat átutalással kell megfizetnie a szerződésben rögzítésre kerülő feltételeknek megfelelően a QUAESTOR Értékpapír Zrt. „f.a."  MKB Bank Zrt.-nél vezetett 10300002-10148680-49020012 számú bankszámlájára. A vételár megfizetésének módja banki átutalás, határideje az adásvételi szerződés megkötésétől számított 15 napon belül egyösszegben. A tulajdonjogot szerző fél a nyilvános értékesítésen az eladóval szemben beszámítással az ajánlati biztosíték összegén túl nem élhet. A felszámoló a vételár teljes kiegyenlítéséig az értékesítendő vagyon vonatkozásában a tulajdonjogot korlátozás nélkül fenntartja.

Részletfizetési lehetőség: nincs

 

A szerződéskötés határideje:

A nyertes pályázóval szerződéskötésre a pályázat elbírálása után, a szerződéskötésre vonatkozó felhívást követő 30 napon belül kerül sor. A szerződéskötés feltétele az EÉR rendszer üzemeltetője számára a felszámoló által véglegesnek elfogadott vételár 1%-os jutalék fizetési kötelezettség teljesítése, amely nem része a teljes vételárnak.

 

A vagyontárgy átvételének módja, határideje:

A vagyontárgyat a vevő a teljes vételár megfizetését követő legkésőbb 15 napon belül, átadás - átvételi jegyzőkönyv aláírása után köteles birtokba venni. A vagyontárgy elszállításáról a vevőnek kell gondoskodnia, mely költségek a vevőt terhelik.

 

17/2014 (II.3.) Kormányrendelet 12.§ (5) bekezdés szerinti részletes feltételek: A felszámoló a pályázati ajánlatokat a felkínált vételárak nagysága szerinti sorrendbe állítja, figyelmen kívül hagyva az érvénytelen ajánlatokat. A kiíró a pályázat elbírálása során az érvényes pályázatok közül a legmagasabb vételárat tartalmazó ajánlatot részesíti előnyben. A pályázatok bontására a pályázati határidő lejártát követő 8 napon belül kerül sor. Az értékelésről készült jegyzőkönyvet a pályázat bontásától számított 8 napon belül a felszámoló elkészíti és az eredményt az EÉR felületén közzéteszi. A felszámoló több megfelelő, azonos értékű (vételár vonatkozásában legfeljebb 10%-kal eltérő pályázat esetén) nyilvános ártárgyalást tart. Az ártárgyalásról az EÉR rendszerének igénybevételével, üzenet útján értesíti az online ártárgyalási fordulóról, annak kezdetéről és záró időpontjáról az érintetteket. A jelen felhívás a felszámoló számára nem jelent értékesítési kötelezettséget, a felszámoló eredménytelennek nyilváníthatja a pályázati eljárást, ha nem érkezik érvényes ajánlat.

A felszámoló fenntartja magának a jogot, hogy a pályázatot megfelelő ajánlat hiányában eredménytelennek nyilvánítsa és lezárja. Ezen a jogcímen sem a felszámolóval, sem az általa képviselt felszámolás alatt álló társasággal szemben semmilyen jogcímen igény nem érvényesíthető.

Az eladó a gépjárműre és a tárgyi eszközökre garanciát, szavatosságot nem vállal, felelősség nem terheli, vevő az értékesítést követően az eladó felé semmilyen kárigényt nem támaszthat. A vevő ezen tények tudomásulvételével teszi meg pályázati ajánlatát.

 

A felszámoló hirdetménnyel kapcsolatos egyéb közleménye:

A benyújtott pályázatnak az alábbiakat kell tartalmaznia:

- a pályázó adatait:

a) magánszemély pályázó esetén: név, születési név, anyja neve, lakcím, születési hely, idő, személyi igazolvány-szám, adóazonosító jel, személyi szám, elérhetőségeit és bankszámla számot (amelyre az ajánlati biztosíték visszautalását kéri), valamint a személyi okmányok másolatának csatolásával,

b) gazdasági társaság, jogi személy pályázó esetén: cégnév, cégjegyzékszám, székhely, adószám, KSH-szám, bankszámlát vezető pénzintézet megnevezése, bankszámlaszám, képviselő neve, címe; 1 hónapnál nem régebbi, hatályos, eredeti vagy közjegyző által hitelesített cégkivonatot, a képviseletre jogosult vezető tisztségviselő(k) aláírási címpéldányát, valamint meghatalmazott esetén meghatalmazást,

- a megvásárolni kívánt vagyontárgy megjelölését,

- az ajánlott nettó vételi ár egyértelmű megjelölését,

- az ajánlati biztosíték befizetésének igazolását,

- nyilatkozatot, arra vonatkozóan, hogy a pályázó a személyes okmányok pályázattal kapcsolatos felhasználásához hozzájárul, egyúttal tudomásul veszi és elfogadja az eladó honlapján közzétett Adatkezelési tájékoztatójában foglaltakat,

- nyilatkozatot, arra vonatkozóan, hogy a pályázó a részletes pályázati kiírásban foglaltakat megismerte és elfogadta,

- az ajánlati biztosítékon felül fennmaradó vételár rendelkezésre állásáról nyilatkozatot a pályázó részéről,

- tudomásulvételi nyilatkozatot arra vonatkozóan, hogy amennyiben a 15 napos fizetési határidő eredménytelenül telik el, az eladó elállhat a szerződéstől,

-nyilatkozatot arról, hogy a pályázóval szemben nem állnak fenn a Cstv.49.§ (3) és (3b) bekezdésben meghatározott kizáró feltételek,

- kötelezettségvállaló nyilatkozatot, hogy a pályázó a vagyontárgyat a vételár kifizetésétől számított legkésőbb 15 napon belül a saját nevére íratja, és elszállítja. Ellenkező esetben a tárolási költség a továbbiakban a vevőt terheli.

A gépjárművet a vevő kizárólag az átírt forgalmi engedély bemutatását követően szállíthatja el.

 

A felszámoló felhívja az elővásárlási jogosultak figyelmét, hogy a Cstv. 49/C. § (3) bekezdése értelmében elővásárlási szándékot a nyilvános értékesítés során az értékesítési eljárás lezárulásáig lehet bejelenteni és az értékesítési eljárásban kialakult vételáron lehet gyakorolni. A végleges vételárról az elővásárlási szándékát bejelentő a felszámoló írásban tájékoztatja és ennek kézhezvételétől számított 10 napon belül kell a végleges elővásárlási nyilatkozatot továbbá fedezetigazolást megküldeni. A bejelentés elmaradása esetén a felszámoló úgy tekinti, hogy – a felszámoló által nem ismert - elővásárlási jogosultak elővásárlási jogukkal élni nem kívánnak, az ajánlatok közlését nem kérik. A felszámolónak elővásárlásra jogosultról nincs tudomása.

 

A vételár kifizetését követően, 15 napon belül vevő kötelezettsége a gépjárművet saját nevére átíratni. Az átíráshoz szükséges eredetiségvizsgálat költsége a vevőt terheli. Amennyiben az átírás akadályba ütközik, úgy ezen tényről vevő eladót írásban tájékoztatja.

 

Az ingóságok megtekinthetősége:

 

A gépjármű a megjelenés napjától előzetesen, telefonon (06/1/299-9975) és/vagy a quaestor@psfn.hu e-mail címen történő elérhetőségen időpont-egyeztetést követően, a felszámoló megbízottjának a jelenlétében tekinthető meg.

A pályázat Cégközlönyben megjelent példánya letölthető itt.

Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft.

QUAESTOR Értékpapír és Befektetési Zrt. "f.a."